icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock
Werken bij Giraffe-hr
Nieuws 11/09/2019

“Als HR manager heb ik focus op het resultaat en oog voor de mens”

giraffe hr

Eenmaal door de receptioniste met een kop koffie en het wifi-wachtwoord in een zithoek geparkeerd, hoef ik niet lang te wachten. Fred de Jong -HR Consultant en sinds 2016 verbonden aan Giraffe HR- is stipt op tijd. Sinds begin dit jaar is Fred ingezet als HR Manager bij PGGM in Zeist. “Het is een leuke, afwisselende rol waarin ik leiding geef aan een team van 15 professionals. Zij werken als recruiter, in een serviceteam of voor de academy. In deze functie komt mijn achtergrond als trainer, coach en HR bijzonder goed van pas.”

Na zijn studie Personeelswetenschappen startte Fred zijn loopbaan eerst een jaar als intercedent en vervolgens op de HR-afdeling van een groot IT-bedrijf. “In dit vak moet je analytisch zijn, snel informatie verwerken, verbanden zien en gevoel hebben voor menselijke verhoudingen. De rest leer je op de werkvloer: het projectmatig werken, arbeidsrecht en alle overige facetten waar je in het vakgebied dagelijks mee te maken hebt. Denk bijvoorbeeld aan instroom, reorganisaties, ontslag: al doende heb je de hele mikmak zo in de vingers.”

Na verschillende banen als HR-adviseur maakte Fred de overstap naar een bekend opleidingsinstituut, waar hij als coach/trainer werd ingezet. “Ik gaf HR-gerelateerde trainingen, zoals beïnvloedings- en adviesvaardigheden. Naast afwisselend en ontzettend leuk, was het intensief. Als trainer reis je het hele land door en soms daarbuiten. De ene dag in Groningen en de volgende dag in Eindhoven werken: dat vreet tijd en energie.” Toen bleek dat de baan lastig te combineren was met een jong gezin, besloot Fred een functie als HR-adviseur aan te nemen bij een grote zorgorganisatie in de Achterhoek.  

HR heeft altijd mijn aandacht gehad: het is een rode draad in mijn werkende leven
Fred de Jong / Giraffe HR

Drie jaar geleden maakte Fred de overstap naar Giraffe HR. “Ik filosofeerde met een toenmalig collega over de volgende stap in onze loopbaan. Ik overwoog te ZZP’en, maar het solistische gedeelte stond me tegen. Ik heb voeding nodig en wil graag onderdeel zijn van een groter geheel. Zij vertelde enthousiast over haar kennismaking met Giraffe HR. Over de leuke club mensen en de voordelen van het midlance-model. Omdat haar verhaal mij nieuwsgierig maakte, ben ik koffie gaan drinken met Business Managers Marjon en Dennis. En zo is het balletje gaan rollen.”

Toen Fred voor Giraffe HR koos en zijn ontslag indiende, was zijn toenmalig werkgever niet blij. “Hiermee was mijn eerste opdracht als midlancer een feit: ik nam mijn oude werkgever mee naar Giraffe HR. En had op deze manier een vliegende start.”

Toen de eerste opdracht was afgelopen, kon ik door naar nummer twee. En drie.
Fred de Jong / Giraffe HR

Fred geeft aan dat hij het prettig vindt om ingezet te worden op langere opdrachten. “Het is leuk om de kans te krijgen een bedrijf en team ook echt te leren kennen, te investeren in een relatie. Als je een kort gekaderde opdracht hebt, kan dit ook leuk zijn, maar dan investeert het bedrijf -en jijzelf -toch minder in het menselijke aspect.”

Over zijn huidige opdracht: “Mijn rol is in het leven geroepen omdat de HR-directeur te weinig tijd had voor persoonlijke begeleiding van een deel van het HR-team. Ik plan bila’s, denk mee over werkprocessen en het HR-beleid. Het is een afwisselende opdracht met inhoud én oog voor de mens. Het leukste vindt Fred het coachende aspect. “Het HR-serviceteam bestaat uit 7 dames die behoefte hebben aan intervisies, begeleiding en tips om hun rol als adviseur nog beter op te pakken. Ik vind het fantastisch om weer in de rol van trainer te kruipen!”

Een pensioenbedrijf -met grote sommen belegd geld- is een serieuze business. Luchtigheid -kenmerkend voor een Giraffer – is dan éxtra welkom.
Fred de Jong / Giraffe HR

Ook bij Giraffe HR is Fred op zijn plek. “Het is een fijne thuisbasis, ik heb het erg naar mijn zin. Grappig genoeg merk je dat er tijdens de sollicitaties goed wordt gekeken of iemand in het team past. De mensen lijken op het eerste oog heel verschillend, maar hebben stiekem toch veel gemeen. En veel plezier samen. Onlangs zijn we met alle Giraffers een weekend in Antwerpen geweest, we hebben zoveel plezier gehad met z’n allen.”

Fred ondersteunt de wat jongere Giraffen  met het ontwikkelen van consultancy skills. “Dat zijn waardevolle avonden. We eten samen een hapje en gaan daarna de inhoud in. Ik geef een avondtraining adviesvaardigheden als gedeelte van de onboarding.”

Ik ondersteun een aantal collega Giraffenen, geef hen een training adviesvaardigheden
Fred de Jong / Giraffe HR

Ook het midlance-model – waar Fred tot drie jaar geleden nog nooit van gehoord had- bevalt goed. “Deze manier van werken is de perfecte tussenvorm voor mij, omdat ik geniet van de afwisseling en vrijheid én toch die achterban van vakgenoten heb.”

Fred sluit af met de woorden: “Hier zit een blije Giraffe.”

Overzicht nieuws
Giraffe HR
Fred de Jong /
HR Consultant

Benieuwd wat de consultants van Giraffe HR voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!