icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process
Werken bij Giraffe-hr
Nieuws 27/06/2019

"Als HR Consultant kijk je met een brede blik naar de organisatie en de mensen"

Giraffe

De van oorsprong Brabantse Eefje Wenting werkt ruim anderhalf jaar als consultant bij Giraffe HR. Eefje studeerde Personeelswetenschappen, wat een goed doordachte keuze was. “Van psychologie tot sociologie en de meer economische vakken: alles komt voorbij. Dat brede aspect is ook precies de reden dat ik aan de opleiding begon en waarom dit vakgebied bij mij past. Ik hou van de menselijke én de cijfermatige kant en kijk graag met een bredere blik.”

Als consultant bouw en werk je samen. Je staat niet langs de zijlijn, maar bent onderdeel van het team. Toch heb je een andere positie waardoor je vaak snel resultaten kunt boeken.
Eefje Wenting / Giraffe HR

Voordat Eefje bij Giraffe HR aansloot, was zij in vaste dienst bij verschillende bedrijven. Zo startte zij -eenmaal afgestudeerd- als junior HR adviseur bij ABZ, destijds onderdeel van een Amerikaanse holding. “In die drie jaar werd ik als groentje flink in het diepe gegooid. De Amerikaanse bedrijfscultuur is veel harder en op cijfers gebaseerd dan wij in Nederland gewend zijn.” Terwijl het bedrijf steeds groter groeide, viel er een collega weg en runde Eefje in haar eentje HR. “Het was een leerzame periode, maar op het laatst stond ik er dus wel alleen voor als HR Professional. Na drie jaar besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging.”

Die vond Eefje bij een bekende importeur van auto’s, waar ze als welkomstcadeau een reorganisatie voor haar kiezen kreeg. “Een hele ingrijpende”, vertelt zij: “Maar liefst 45% procent van de mensen moest vertrekken, wat een super hectisch en heftig proces is. In de eerste plaats voor de betrokken medewerkers, maar ook voor het bedrijf zelf. Als je zoveel functies schrapt, blijft er geen bedrijfsproces of organogram intact. HR-technisch is zo’n traject natuurlijk interessant.”

Toen Eefje wederom als enige HR-specialist de laatste reorganisatie overleefde, besloot ze een andere weg in te slaan. “Ik had behoefte aan een team om mee samen te werken en te bouwen. Toen ik mijn opties overwoog kwam ik al snel uit op het interim vak, met name omdat projectmatig werken mij aansprak en ik nieuwsgierig van aard ben. Hoe ziet HR er in andere organisaties uit? Wat zijn factoren voor succes en waarom? “De afgelopen jaren was mijn rugzak goed gevuld met kennis en ervaring, dat consultancy een mogelijkheid was.” 

Zoals dat wel vaker gaat, kwam er via-via een nieuw avontuur op Eefjes pad. “Een vriendin was getipt om aan de slag te gaan bij Giraffe HR. Ze was zelf niet geïnteresseerd, maar moest aan mij denken.” Tijdens het bekijken van de website van Giraffe HR, besloot Eefje contact op te nemen. Het balletje begon te rollen en er kwam een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met Business Manager Annemarie Breetveld. "Het was een positief gesprek, op de persoon. Annemarie stelde vragen zoals: Wie ben je? Wat hoop je te vinden bij Giraffe HR? Toen ik naar buiten liep, had ik een goed gevoel. Het voelde helemaal niet als een formele sollicitatie.”

Eefje ondertekende kort daarop haar contract als midlance HR-consultant en kon direct aan de slag. Om anderhalf jaar later al verschillende mooie opdrachten op haar CV te hebben. “Zo nam ik al een kijkje in de keuken van Albron, Albron Center Parks en CRV. Van catering van vakantiehuisjes tot de in- en verkoop van stierensperma voor fokprogramma’s. Met de diversiteit aan bedrijven en opdrachten zit het dus wel goed!”

Op dit moment werkt Eefje aan meerdere opdrachten tegelijkertijd, in verschillende HR-rollen. “Ik verdeel mijn werktijd tussen AWI Software, WB de Ruimte en VvAA, waar ik met de pet opzit van HR Projectmanager, HR Business Manager en HR Consultant. Die wisselende rollen zorgen voor veel afwisseling, wat mij energie geeft!”

Ik ervaar de dynamiek van mijn werk als consultant als prettig: om in korte periode iets achter te laten of toe te voegen.
Eefje Wenting / Giraffe HR

Business Manager Dennis Linneman is Eefjes vaste aanspreekpunt. "Met hem kan ik strategisch sparren over de opdrachten die bij mij passen. Ik voel me gewaardeerd en krijg genoeg persoonlijke aandacht. Als ik het fijn vind om met Dennis te overleggen, kan dat. Er zijn in dat opzicht geen verplichtingen, maar altijd mogelijkheden."

Eefje vindt het prettig om een thuisbasis én een team van vakgenoten te hebben. “Het is een leuke club mensen. Iedereen is heel verschillend, maar relaxed en gezellig. En als je ergens tegenaan loopt, is er altijd iemand om op terug te vallen. Het enige wat je hoeft te doen is de vraag in de app-groep te gooien."

Het is leuk om samen trainingen te volgen en op uitje te gaan. Binnenkort gaan we met alle Giraffen naar Antwerpen: ik heb er echt zin in!
Eefje Wenting / Giraffe HR

Benieuwd wat de consultants van Giraffe HR voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!